



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Dịch tễ học
Nguyễn Thị Như Hạ, Nguyễn Lê Anh Đào, Huỳnh Thị Kim Duyên, Nguyễn Quốc Thịnh, Trần Minh Phú(1), Kazufumi Osako, Toshiaki Ohshima
Ảnh hưởng tỉ lệ surimi cá tra và cao chiết từ màng hạt gấc bổ sung đến chất lượng chả cá thát lát còm (Chitala chitala)
Effects of striped catfish surimi proportion and Gac seed aril extract added on quality of fish balls from clown knifefish (Chitala chitala)
Khoa học (Đại học Cần Thơ)
2022
2
270-281
1859-2333
TTKHCNQG, CVv 403
- [1] Guran, H. S., Oksuztepe, G., Coban, O. E., & Incili, G. K. (2015), Influence of different essential oils on refrigerated fish patties produced f-rom bonito fish (Sarda sarda Bloch, 1793),Czech Journal of Food Sciences, 33(1), 37-44. https://doi.org/10.17221/188/2014-CJFS
- [2] Erkan, N., Ayranci, G., & Ayranci, E. (2008), Antioxidant activities of rosemary (Rosmarinus Officinalis L.) extract, blackseed (Nigella sativa L.) essential oil, carnosic acid, rosmarinic acid and sesamol,Food Chemistry, 110(1), 76-82. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.058
- [3] Çoban, Ö. E., & Patir, B. (2013), Antimicrobial and antioxidant effects of clove oil on sliced smoked Oncorhynchus mykiss,Journal Für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit, 8(3), 195-199. https://doi.org/10.1007/s00003-013-0823-2
- [4] (2007), Quyết định số 46/2007/QĐ-BYT ban hành ngày 19/12/2007 về “Quy định giới hạn tối đa ô nhiễm sinh học và hóa học trong thực phẩm”,http://www.fsi.org.vn/pic/files/462007qdbyt.pdf
- [5] Benjakul, S., Seymour, T. A., Morrissey, M. T., & An, H. (1997), Physicochemical changes in Pacific whiting muscle proteins during iced storage,Journal of Food Science, 62(4), 729- 733. https://doi.org/10.1111/j.1365- 2621.1997.tb15445.x
- [6] Bak, L. S., Andersen, A. B., Andersen, E. M., & Bertelsen, G. (1999), Effect of modified atmosphere packaging on oxidative changes in frozen stored cold water shrimp (Pandalus borealis),Food Chemistry, 64(2), 169-175. https://doi.org/10.1016/S0308-8146(98)00152-6
- [7] (2016), Official Methods of Anlysis of AOAC International, 20th Edition, Volume I,
- [8] Alkhafaji, Q., Mohammed, I., Saadedin, S., AlAwadei, S., Abedulhussein, T., & Ghada, A. L. (2019), Antimicrobial Activity of Momordica cochinchinensis Seeds and Seeds Aril Extract,Jordan Journal of Earth and Environmental Sciences, 10(4), 252-255
- [9] Abdollahzadeh, E., Rezaei, M., & Hosseini, H. (2014), Antibacterial activity of plant essential oils and extracts: The role of thyme essential oil, nisin, and their combination to control Listeria monocytogenes inoculated in minced fish meat,Food Control, 35(1), 177-183. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2013.07.004