



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Kỹ thuật đồ uống
Khuất Bích Phượng, Hồ Phú Hà(1), Từ Việt Phú, Chu Kỳ Sơn, Nguyễn Tiến Thành
Ảnh hưởng của quá trình lên men cấp dưỡng tới sự tạo sinh khối và cồn của Sacc-haromyces boulardii sử dụng dịch chiết malt đại mạch
Effect of fed-batch fermentation on ethanol formation and biomass of Sacc-haromyes boulardii in barley malt-based wort
Khoa học và Công nghệ Nông nghiệp Việt Nam
2022
01
89 - 94
1859 - 1558
TTKHCNQG, CVv 490
- [1] Senkarcinova; B.; I.A. Graça Dias; J. Nespor; T. Branyik (2019), Probiotic alcohol-free beer made with Sacc-haromyces cerevisiae var. boulardii.,LWT- Food Science and Technology, 100: 362-367.
- [2] Perez-Samper; G.; B. Cerulus; A. Jariani; L. Vermeersch; N. Barrajon Simancas; M. Bisschops; J. Brink; D. Solis-Escalante; B. Gallone; D. Maeyer; E. Bael; T. Wenseleers; J. Michiels; K. Marchal; P. Daran- Lapujade; K. Verstrepen (2018), The Crabtree Effect Shapes the Sacc-haromyces cerevisiae Lag Phase during the Switch between Different Carbon Sources.,mBio, 9 (5): e01331-18.
- [3] Mulero-Cerezo; J.; Á. Briz-Redón; Á. Serrano- Aroca (2019), Sacc-haromyces cerevisiae var. boulardii: Valuable Probiotic Starter for Craff Beer Production.,Applied Sciences, 9: 3250.
- [4] Lazo-Vélez; M. A.; S.O. Serna-Saldívar; M.F. Rosales- Medina; M. Tinoco-Alvear; M. Briones-García (2018), Application of Sacc-haromyces cerevisiae var. boulardii in food processing: a review.,Journal of Applied Microbiology, 125 (4): 943-951.
- [5] Evans; D.E.; H. Collins; J. Eglinton; A. Wilhelmson (2005), Assessing the Impact of the Level of Diastatic Power Enzymes and Their Thermostability on the Hydrolysis of Starch during Wort Production to Predict Malt Fermentability.,Journal of the American Society of Brewing Chemists, 63 (4): 185-198.
- [6] El Enshasy; H.; A.A. Shereef (2008), Optimization of high cell density cultivation of (Probiotic/Biotherapeutic) yeast Sacc-haromyces boulardii adapted to dryness stress.,Deutsche Lebensmittel- Rundschau: Zeitschrift für Lebensmittelkunde und Lebensmittelrecht, 104: 389-394.
- [7] De Paula; B.; H. Lago; L. Firmino; W.J. Lemos Junior; M. Corrêa; A. Guerra; K. Pereira; M.A. Coelho (2021), Technological features of Sacc-haromyces cerevisiae var. boulardii for potential probiotic wheat beer development.,LWT- Food Science and Technology: 110233.
- [8] Capece; A.; R. Romaniello; A. Pietrafesa; G. Siesto; R. Pietrafesa; M. Zambuto; P. Romano (2018), Use of Sacc-haromyces cerevisiae var. boulardii in co- fermentations with S. cerevisiae for the production of craff beers with potential healthy value-added.,International Journal of Food Microbiology, 284: 22-30.